25 Temmuz 2009 Cumartesi

Marley ve Ben - Marley and Me / 2009

0 yorum


John ve Jenny, yeni evli çifttir ve ikisi de iyi bir hayvan severdir.O nedenle, bebek yapmadan önce kendilerine bir köpek almaya karar verirler.Adını, efsanevi müzisyen Bob Marley’den alan küçük yavru köpek çok geçmeden büyümüştür.Ancak bir sorun vardır ve Marley eğitimine bir türlü cevap vermemektedir.Sahiplerinin emirlerini hiçbir zaman uygulamamaktadır.Zamanla evi de mahvetmeye başlar.Film, bir ailenin iyi bir ders almasına neden olan, sevimli ancak bir o kadar da hınzır bir köpeğin komik ve keyifli hikayesini anlatıyor.

Yapım : 2008
Ülke : ABD
Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 3 Nisan 2009
IMDb : 7.1/10
Yönetmen : David Frankel
Senaryo : Scott Frank, Don Roos
Görüntü Yönetmeni : Florian Ballhaus
Müzik : Theodore Shapiro
Süre : 2 saat
Oyuncular : Jennifer Aniston (Jennifer Grogan), Owen Wilson (John Grogan), Alan Arkin, Eric Dane, Haley Bennett (Lisa), Nathan Gamble (Patrick)


Sibirya Ekspresi - Transsiberian / 2008

0 yorum


Amerikalı bir çift olan Roy ve Jessie, en son ikametleri Pekin’den epeyce uzakta bulunan evlerine dönmeye karar verir.Bindikleri trende Carlos ve Abby isimli bir başka çiftle tanışırlar ve iki çift arasında, evden uzak gezginler arasında kurulan bağ benzeri, temelleri sağlam olmayan bir arkadaşlık başlar.Roy duraklardan birinde trenden ayrılınca, Jessie yeni arkadaşlarının göründükleri gibi olmadıklarının farkına varmaya başlar.Ancak bu unutulmayacak seyahatin gerçek tehlikeleri, henüz yeni belirmeye başlamıştır.Basit bir tren yolculuğu düşlenirken; Rus polisler (Ben Kingsley ve Thomas Kretschmann), mafya, işkence, uyuşturucu ve cinayetlerle ürkütücü bir kovalamaca, seyahate hakim olacaktır.

Yapım : 2008
Ülke : Almanya, İngiltere, İspanya, Litvanya
Tür : Dram, Gerilim, Suç
Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2008
Yönetmen : Brad Anderson
Senaryo : Brad Anderson, Will Conroy
Görüntü Yönetmeni : Xavi Giménez
Müzik : Alfonso Vilallonga
Süre : 1 saat 51 dk
Oyuncular: Woody Harrelson (Roy), Emily Mortimer (Jessie), Kate Mara (Abby), Thomas Kretschmann (Kolzak), Ben Kingsley (Grinko), Eduardo Noriega (Carlos)

Taxidermia

0 yorum


İğrençliklerle dolu ama büyüleyici ve sıradışı bir görsel estetik yakalayan Taxidermia’da bir aileden üç kuşak erkeğin hikâyesi anlatılır hepsinin kendi has hikayeleri vardır. Büyükbaba, baba ve oğul. 2. Dünya Savaşında görev almış ve fanteziler diyarında yaşamakta olan bir adamdır; en büyük arzusu, aşktır.

Dev bir cüssesi olan baba, savaş sonrası Sovyet döneminin atletidir; hedefi başarı kazanmak, yarıştığı dal ise hızlı yemek yemektir.

Torun, ufak tefektir fakat arzusu babasından da büyükbabasında da daha büyüktür: Ölümsüzlük istemektedir. Kendi bedenini işleyip onu doldurarak ölümsüz bir sanat eseri oluşturmak peşindedir. Filmde tarihi gerçekler sürreal bir anlatımla birleşerek bir tür büyülü gerçekçilikte harmanlanıyor; Pálfi, baş döndürücü bir tarzla bizi Macar tarihinin son yüzyılında tura çıkarıyor.

Yapım:2007
Ülke: Avusturya, Fransa, Macaristan
Tür:Dram
Yönetmen:Pálfi György
Senaryo:Ruttkay Zsófia, Pálfi György
Yapımcı:Alexandre Mallet-guy, Vánadi Gábor, Miskoczi Péter Görüntü Yönetmeni: Pohárnok Gergely
Müzik: Amon Tobin
Oyuncu: Csaba Czene, Gergely Trócsányi, Piroska Molnár, Adél Stanczel


Katyn - Katin

0 yorum
1940′ta Polonya Batıdan Almanlar doğudan Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Polonya’da yaşıyan yahudilerin çektiği eziyetleri daha çok işleyen film soykırım filmlerine yenisini ekliyor. 50 yıl önce olmuş olayları unutamayan Polonyalılar 1000 yıl daha unutamıcak gibi duruyor. Katin’de bu efer Almanlar değil Ruslar Polonyada katliam peşindeler.

Yönetmen: Andrzej Wajda
Senaryo: Andrzej Mularczyk, Wladyslaw Pasikowski
Görüntü yönetmeni: Pawel Edelman
Tür: Dram, Savaş, Suç
Yapım: Polonya 2007
Min: 118 dakika
Dil: Almanca, Rusça
Oyuncu: Artur Zmijewski, Maja Ostaszewska, Andrzej Chyra, Danuta Stenka, Jan Englert


Haberciler 2: Bostan korkuluğu - Messengers 2: The Scarecrow / 2009

0 yorum
Yapım : 2009
Ülke : ABD
Tür : Korku, Gerilim
Vizyon Tarihi : 21 Temmuz 2009 (ABD)
Yönetmen : Martin Barnewitz
Senaryo : Todd Farmer
Yapımcı:Sam Raimi, Jason Shuman, William Sherak, Andrew Pfeffer, Robert G. Tapert
Görüntü Yönetmeni : Lorenzo Senatore
Müzik : Joseph LoDuca
Oyuncular : Norman Reedus, Heather Stephens, Richard Riehle, Claire Holt


Epic Movie / 2008

0 yorum
Narnia Günlükleri, Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Ölümcül Kargo ve Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı isimli bazı filmleri ti ye alan filmde, 4 genç inanılmaz maceraların ortasında kalıyor.

Korkunç komik bir film serisi tarzı işlenmiş film bu seriden daha başarılı olduğu iddaası ile yola çıkıyor.

Tür : Macera, Komedi
Yönetmen : Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Senaryo : Jason Friedberg , Aaron Seltzer
Görüntü Yönetmeni : Shawn Maurer
Müzik : Ed Shearmur
Yapım : 2007
Ülke : ABD
Süre : 86 dk.
Oyuncular : Kal Penn (Edward), Adam Campbell (Peter), Jennifer Coolidge (White Bitch), Jayma Mays (Lucy), Faune A. Chambers (Susan), Crispin Glover (Willy), Tony Cox (Bink), Carmen Electra (Mystique)

The Great Buck Howard / 2009

0 yorum


Tom Hanks’in oynadığı bir film olduğunu hatırlatarak kısaca konusuna değinelim.Genç bir adam babası tarafından bir çok kez hayalkırıklıklarına uğramıştır. Yaptığı ilizyon gösterilerinin kırılma noktasına geldiğinde yeni bir asistan kendisine başvurur bu onun hayat için yeni bir dönüm noktasıdır.

Yapım : 2008
Ülke : ABD
Tür : Dram, Komedi
Gösterim Tarihi : 20 Mart 2009 (ABD)
IMDb : 7.1 / 10
Yönetmen : Sean Mcginly
Senaryo : Sean Mcginly
Yapımcı : Tom Hanks, Gary Goetzman, Ginger Sledge
Görüntü Yönetmeni : Tak Fujimoto
Müzik : Blake Neely
Süre : 1 saat 27 dk
Oyuncular : Tom Hanks, John Malkovich, Colin Hanks, Nate Hartley, Tom Arnold
imdb: 7


Tabu - Towelhead

0 yorum
Ortadoğu kökenli, fakat müslüman olmayan baba - kızının Amerika’nın fakir yerleşim birimlerinden birisinde yaşam mücadelesi anlatan bir öykü niteliğinde.

Cinsel hisler ve önyargılı tavırlar, ırkçılık, 3 sınıf ahlak değerleri filme eklenmiş. Artık bu gibi konulara sinema eleştirmenleri oscar mı ? almak istiyorsun ırkçık, cinsellik, din - değer yargıları tarzı film çek hemen alırsın gözüyle bakılan filmler haline geldiğine inanıyor. Ödül için çekilmiş filmlerden birimidir bbilmiyoruz ama keyifli bir film olduğu söyleniyor

Vizyon Tarihi : 10 Temmuz 2009
Süresi : 124 dk.
Yönetmen : Alan Ball
Tür : Dram
Senaryo : Alan Ball, Alicia Erian
Görüntü Yön. : Newton Thomas Sigel
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 2007
Ülkesi: ABD
Oyuncular : Summer Bishil (Jasira Maroun) , Chris Messina (Barry) , Maria Bello (Gail Monahan) , Peter Macdissi (Rifat Maroun) , Aaron Eckhart (Travis Vuoso) , Carrie Preston (Evelyn Vuoso) , Chase Ellison (Zack Vuoso)


In Tranzit - Geçiş

0 yorum
Savaş bitmiştir. Ruslar savaşı kazanmış ve savaş suçlusu Alman esirler yargılanmaya başlanmıştır. Almanlara göre acımasızlık hat saffadadır. fakat esirler ve ruslar arasında yakınlaşmada söz konusudur.

Bu sırada Alman esir subaylarından bir adamla rus komutanlarından bir kadın arasında duygusal yakınlaşma başlamıştır. Eski bir keskin nişancı olan Rus askeri bu aşka karşı koymaya çalışsada aşk yolunu bulmuştur. Gerçek hayattan uyarlama soğuk kış görüntüleri ile insanı içini üşüten güzel bir film.

Yapım:2008
Ülkesi: İngiltere, Rusya
Tür:Dram, Romantik, Savaş
Yönetmen:Tom Roberts
Senaryo:Simon van der Borgh, Natalia Portnova
Yapımcı:Michael Dounaev, Kami Naghdi, Jimmy De Brabant Görüntü Yönetmeni:Sergei Astakhov Müzik:Dan Jones
Oyuncular: Anya, Tatyana Yakovenko , John Malkovich

Phoebe In Wonderland

0 yorum
9 yaşındaki Phoebe adlı çocuğun geniş bir hayal gücüne vardır ve bazen rüyalarıyla gerçek arasında kalır. Okulda “Alice Harikalar Diyarında” oyununu sergilemek üzere hazırlanan Phoebe, rolüne o kadar bütünleşmiştir ki, kendisini bu kurmaca dünyanın içinde buluverir. Elle Fanning, Felicity Huffman ve Bill Pulman gibi baş rol oyuncularıyla dikkat çeken yapım, yarattığı büyülü ve fantastik atmosferle, hem büyüklere hem de çocuklara hitap ediyor.

Yapım:2010
Ülke: ABD
Tür:Dram
Yönetmen:Daniel Barnz
Senaryo:Daniel Barnz
Süre:1 saat 36 dk
Oyuncular: Elle Fanning, Felicity Huffman


Sunshine Cleaning - Günışığı Temizleme

0 yorum


Lisede amigo kızlar takım kaptanı Rose Lorkowski, artık 30 lu yaşlarına gelmiştir. Çocuğunu yetiştirmek için temizlik işerine gidiyor. 8 yaşındaki oğlunu özel okula göndermek isteyince, evli olan sevgilisinin tavsiyesini dinleyip kazançlı olan başka bir işe girişir; bundan böyle suç mahallini temizleyecektir.

Aslında onu her zaman hayal kırıklığına uğratan kardeşi Norah’yı da onunla birlikte çalışmak için ikna ettikten sonra Sunshine Cleaning adlı küçük bir iş kurar.

Bu iş ikisinin de önceliklerini, hayattaki amaçlarını belirlemek açısından güzel bir deneyim olacaktır. Rose ve Norah zorluklarla yüzleşecek ve daha mutlu olabilmek, daha iyi yaşayabilmek için çabalayacaklardır.

IMDB Puanı: 7.3/10 Yapım:2008
Ülke: ABD
Tür: Dram, Komedi
Yönetmen: Christine Jeffs Senaryo:Megan Holley
Yapımcı:Glenn Williamson, Peter Saraf, Marc Turtletaub, Jeb Brody Görüntü Yönetmeni:John Toon
Müzik:Ronald J. Webb, Albert Thrower, David Majzlin
Gösterim Tarihi: 28 Ağustos 2009


Lisede amigo kızlar takım kaptanı Rose Lorkowski, artık 30 lu yaşlarına gelmiştir. Çocuğunu yetiştirmek için temizlik işerine gidiyor. 8 yaşındaki oğlunu özel okula göndermek isteyince, evli olan sevgilisinin tavsiyesini dinleyip kazançlı olan başka bir işe girişir; bundan böyle suç mahallini temizleyecektir.

Aslında onu her zaman hayal kırıklığına uğratan kardeşi Norah’yı da onunla birlikte çalışmak için ikna ettikten sonra Sunshine Cleaning adlı küçük bir iş kurar.

Bu iş ikisinin de önceliklerini, hayattaki amaçlarını belirlemek açısından güzel bir deneyim olacaktır. Rose ve Norah zorluklarla yüzleşecek ve daha mutlu olabilmek, daha iyi yaşayabilmek için çabalayacaklardır.

13. Cuma - Friday the 13th / 2009

0 yorum


Clay Miller kayıp kız kardeşini yeni tanıştığı Jenna ile birlikte, efsanevi Crystal Gölü’nde aramaktadır.Polisin ve orada yaşayanların tüm uyarılarına rağmen, burada ulaştıkları birkaç ipucunun peşine düşerler.Ancak, Crystal Gölü büyük ve karanlık bir sırra sahiptir.
Bir korku klasiği niteliğine sahip ve 1980 yapımı 13. Cuma filminin 2009 yılı uyarlaması olan yeni filmidir.

Yapım : 2009
Ülke : ABD
Tür : Korku, Gerilim
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Marcus Nispel
Senaryo : Damian Shannon , Mark Swift , Victor Miller , Damian Shannon (Kitap) , Mark Swift (Kitap) , Mark Wheaton (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Daniel Pearl
Müzik : Steve Jablonsky, Del Spiva
Süre : 1 saat 37 dk
Oyuncular: Jared Padalecki (Clay Miller), Danielle Panabaker (Jenna), Amanda Righetti (Whitney Miller), Travis Van Winkle (Trent), Aaron Yoo (Chewie), Derek Mears (Jason Voorhees)

Hızlı ve Öfkeli 4 - Fast & Furious 4 / 2009

0 yorum
Eski dolandırıcı Dominic Toretto (Vin Diesel), sekiz sene önce Meksika sınırından geçerek, burada kaçak olarak yaşamını sürdürmeye devam etmiştir.Bundan böyle Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan bir sahil kulübesinde yaşamakta olan Dom’un yanında, ABD’deki geçmişinden kalan tek varlık sadece biricik sevgilisi Letty (Michelle Rodriguez) dir ve orada kedine yeni bir yaşam çizmeye çalışır.Bununla beraber kanun temsilcilerinin sürekli peşinde olduğunun da farkındadır.Dom, çok değer verdiği bir insanın trajik ölümünün ardından Los Angeles’a döner ve böylece ajan Brian O’Conner (Paul Walker) ile ezeli kavgası tekrar alevlenir.Fakat ikisinin de artık ortak bir düşmanları bulunmaktadır.Çünkü, ABD’ye öldürücü maddelerin akışını sağlayan sosyopat ruhlu uyuşturucu kralına karşı mücadele edebilmek için, güçbirliği yapmaya ihtiyaçları vardır.Uyuşturucu kralını safdışı etmenin ve onun tarafından öldürtülen arkadaşlarının intikamını almanın tek yolu, ikisi arasında sağlam bir güven ortamının gerçekleştirilmesinde yatmaktadır.

Yapım : 2009
Ülke : ABD
Tür : Aksiyon, Macera
Gösterim Tarihi : 3 Nisan 2009
Yönetmen : Justin Lin
Senaryo : Gary Scott thompson, Chris Morgan
Yapımcı: Vin Diesel, Neal H. Moritz, Ricardo Del Río
Görüntü Yönetmeni: Amir M. Mokri
Müzik: Brian Tyler
Süre: 1 saat 50 dk
Oyuncular: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O Conner), Michelle Rodriguez (Letty Marciano), Jordana Brewster (Mia Toretto), Laz Alonso (Fenix Rise), Gal Gadot (Gisele Harabo), John Ortiz (Antonio Braga)


Obsessed / 2009

0 yorum

Eşi Sharon ve oğlu Kyle ile güzel bir hayatı olan Derek Charles’ın yaşamı, İdari Başkan Yardımcısı olarak çalıştığı şirkete Lisa isimli güzel bir kadının geçici süre çalışmak üzere gelmesiyle bir anda değişecektir.Lisa, Derek’le arasında gerçekleşen ufak flörtleri değişik şekilde yorumlayarak, onunla beraber olmayı zamanla bir takıntıya dönüştürür.Lisa, Derek’i elde edebilmek amacıyla şiddetini arttırarak her yola başvuracaktır.
Ünlü şarkıcı Beyoncé Knowles’ın da rol aldığı film, vizyona girdiği ilk haftadan Amerika Box Office’te birinci sırada yer aldı.

Yönetmen : Steve Shill
Senaryo : David Loughery
Görüntü Yönetmeni : Ken Seng
Yapım : 2009
Ülke : Amerika
Tür : Dram, Gerilim
Süre : 105 dakika
Oyuncular : Idris Elba, Beyoncé Knowles, Ali Larter, Jerry O’Connell, Bonnie Perlman, Christine Lahti, Nathan Myers

Up - Yukarı Bak / 2009

0 yorum


78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen, tüm yaşamı boyunca hayalini kurduğu maceraya atılabilmek amacıyla evine binlerce balon bağlayarak, Güney Amerika’nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkar.Ancak, yolculuk başladıktan kısa bir süre sonra, en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunun farkına varır.8 yaşındaki, fazlasıyla iyimser ve doğa kaşifi Russel da eve kaçak olarak binmiş, böylece bu yolculuğun artık bir parçası olmuştur.
ABD’de 25 Mayıs 2009′da gösterime giren film, 16 Ekim 2009‘da Türkçe dublajlı, 3D ve 35 mm olarak ülkemizde gösterime girecektir.

Yönetmen : Pete Docter, Bob Peterson
Seslendirenler: Edward Asner (Carl Fredricksen), Christopher Plummer (Charles Muntz), Jordan Nagai (Russell), Bob Peterson (Dug, Alpha), Delroy Lindo (Beta), Jerome Ranft (Gamma)
Senaryo : Bob Peterson
Tür : Animasyon-Komedi
Yapım : 2009
Ülke : ABD
Süre : 96 dk.
Gösterim Tarihi : 16 Ekim 2009 (Türkiye)

Yaratık - Desperation / 2006

0 yorum


“Tak” isimli bir yaratık, Çin çukuru da denen bir maden çukurunda sıkışıp kalmıştır.Tak, insanların vücutlarını ele geçirerek ortalığa dehşet saçar ve önüne çıkan herkesi öldürür.Bu arada, kasaba yakınlarından geçmekte olan insanlar da tuzağına düşmektedirler.

IMDB Puanı : 5.3/10
Yapım : 2005
Ülke : ABD
Tür : Fantastik, Gerilim, Gizem, Korku
Yönetmen : Mick Garris
Senaryo : Stephen King
Senaryo (Kitap) : Stephen King
Yapımcı : Stephen King, Mark Sennet, Bruce Dunn, Kelly Van Horn
Görüntü Yönetmeni : Christian Sebaldt
Müzik : Nicholas Pike
Süre : 2 saat 11 dk
Gösterim Tarihi : 26 Mayıs 2006 (ABD)



REC 2 - kayıt 2

0 yorum

İspanyol yapımı efsanevi zombi filminin devamı niteliğindeki bir film. İlkinde genç TV muhabiri olan Angela ve haber kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu alan sıradan bir program hazırlamaktadırlar bir binada yaralı ve kendinden geçmiş kadına yardım etmek için giden itfaiye ekibi kadının öldüğünü görür fakat işler göründüğü gibi değildir bina bir anda karantinaya alınır ve binada kol gezen virusun etkisine giren kadının dirilmesiyle kaos başlar. Filmin en güzel yanı ise filmin içindeymiş hissi veren sürükleyici konusu ve kamera açıları.

Filmin başarısı amerikan versiyonu karantina adlı bir yapımıda beraberinde getirsede rec kadar başarılı olmamıştı genelde Amerikalıların aldığı devşirme filmlerin versiyonları da çok izlense ve başarılı bulunsada açık ara Rec’in gerisinde kalmıştı Karantina filmi. Rec zombi filmlerinde en başarılı 3 zombi filminden biri oldu. 28 gün sonra, Ben efsaneyim ve Rec. Bir çokları için en başarılı isimdi. Rec 2 nin trailerindan anladığımız kadarıyla bu kez binayı karantina alan ekipler bu gerilim dol kaosun içine giriyorlar.

Yapım:2009
Ülkesi: İspanya
Tür:Gerilim, Korku
Yönetmen:Jaume Balagueró, Paco Plaza
Senaryo:Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez Yapımcı:Julio Fernandez
Görüntü Yönetmeni:Pablo Rosso
Müzik:Marc Orts, Xavier Mas





Peşinde Ölüm Var - Someone Behind You

0 yorum



Ailesinden ve arkadaşlarından bir çok kişiyi yoğun acılar çektirerek öldüren acımasız “lanet” gen kızı izlemektedir. Lanet genç kızın etrafında dönsede geriye en son onu bırakmıştır. Lanetle yüzleşmeden önce bu sır perdesi aralanmalıdır belkide bu sır onun kurtuluşu olacaktır. Uzak Doğu korku filmleri çizgisinde meraklıları için güzel bir film, güney kore filmlerininde ayrı bir meraklı kitlesi olduğunu düşünürsek ülkemizde de güzel izleyici kitlesine ulaşabilcek korku gerilimi yoğun hissettiren yapım.

Yapım:2007
Ülke: Güney Kore
Tür:Gerilim, Korku
Yönetmen: Oh Ki Hwan
Senaryo: Kang Gyung-ok, Oh Ki Hwan Senaryo (Kitaptran uyarlama):Kang Kyung-ok
Yapımcı:Moo Ryung Kim
Görüntü Yönetmeni:Yong-heung Kim
Müzik: Kim Jun-seokn
Süre: 1 saat 24 dk
Oyuncular: Yoon Jin-seo Lee Ki-woo, Park Ki-woong, Kim So-Eun, Lee Kan-Hee, Jeong Yu-Mi, Ahn, Nae-Sang, Oh Yeon-Seo


24 Temmuz 2009 Cuma

Shutter Island - Zindan Adası

0 yorum

Ödüllü yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği “Shutter Island - Zindan Adası” adlı filmde, Massachussets açıklarındaki küçük bir adaya yerleştiren suç işlemiş ve suça meyilli akıl hastalarını tedavi etmek amaçlı kurulan ada hastanasinde cinayet işlemiş biri esrarengiz bir şekilde kayıp olmuştur.

Olayı soruşturmakla görevlendirilen iki dedektif Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) mahkumların isyanı ile tam bir kausun ortasında kalmışlardır.

Yapım:2009
Ülke: ABD
Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Suç
Yönetmen:Martin Scorsese Senaryo:Steven Knight, Laeta Kalogridis
Senaryo (Kitap):Dennis Lehane Yapımcı:Martin Scorsese, Mike Medavoy, Brad Fischer, Arnold Messer
Görüntü Yönetmeni:Robert Richardson
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Patricia Clarkson, Max von Sydow






HD dizi izle

Hürriyet ANASAYFA