22 Aralık 2010 Çarşamba

Sakarya Fırat 46.bölüm


Sakarya Fırat 46.bölüm Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de hemen hemen bütün vergi kategorilerinde vergi yükünün düştüğünü söyledi. Akaryakıt ürünlerinde 2002 yılında da şimdi de vergi yükünün yüksek olduğunu belirten Şimşek, ''Ama bugün daha az'' dedi.

Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi, Kamu İhale Kurumu ve Gelir bütçelerinin TBMM Genel kurulundaki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Şimşek, iddia edildiği gibi Türkiye'de genel olarak vergi yükünün yüksek olmadığını ifade etti.

OECD ülkelerindeki oranlar hakkında bilgi veren Şimşek, Türkiye'deki dolaylı vergi oranlarının da OECD ortalamasına yakın olduğunu, çok farklı olmadığını söyledi.

Gelir ve kazançlar üzerinden alınan vergilerin milli gelire oranın düşük olduğunu ancak bunun yeni bir husus olmadığını belirten Şimşek, düzeltilmesi için ''epey adım attıklarını'' kaydetti.

Şimşek, son birkaç yıldır yapılan çalışmalar sayesinde 540 bin yeni kira vergisi mükellefi kazandıklarını belirterek, ''Birtakım çalışmalar var, hakikaten bir başarı da var'' dedi.
Sakarya Fırat 46.bölüm

0 yorum:

Yorum Gönder

HD dizi izle

Hürriyet ANASAYFA